Sóc membre

diumenge, 1 d’abril del 2012

Qui són els antisistema?


No vull dir que m’agradi veure com crema Barcelona i com els joves es barallen pel carrer, però tampoc m’agrada veure com fan fora gent de les seues cases quan uns altres dies els esperaven a la porta del metro oferint-los-hi tot de paradisos on viure per un mòdic preu que en aquells moments era accessible a moltes butxaques.

Els hi diuen antisistema, però realment qui és  antisistema són aquells que han acabat en les nostres il·lusions, qui ens ha deixat sense feina, sense estalvis, sense esperança... qui si no vol acabar  amb el sistema?.
Han tancat hospitals, i només obren quiròfans quan un dels seus necessita ésser operat d’urgències. Han suprimit escoles i mestres perquè  ells porten els seus fills a escoles on els privilegis no han estat suprimits  han rescatat bancs, fent-nos creure  que un banc no es pot deixar caure i han  mirat cap a un altre costat quan aquests mateixos  bancs han ventilat els estalvis que molts  avis tenien oferint-los unes participacions preferents, que, per cert, tampoc a cap dels seus els hi van oferir, era impossible,  tenien guardats els seus diners  en paradisos fiscals.
Qui són els antisistema?. Els qui amb un llumí encenent contenidors i amb una pedra trenquen vidres o aquells que amb un somriure ens diuen: “ara fem el que toca”? i el que toca sempre és retallar privilegis dels que fa més d’un segle la classe treballadora ha anat guanyat a força de trencar vidres, tirar llambordes i massa vegades pagant  amb la seva  pròpia vida.
Alguns d’aquest de somriure a la boca, segurament també en provenen i possiblement mirant la seva cronologia trobaríem un avi que s’ha trencat les banyes en sindicats i fent la seua petita revolució a la feina, pensant sempre en un futur diferent per als seus fills, els seus néts...

No puc per tant condemnar  qui amb ràbia  surt  al carrer, només puc dir-li que  ara toca, toca si cal,  trencar vidres, cremar contenidors, intentar lluitar contra els vàndals i no quedar-nos asseguts veient com una quants pocavergonyes se’n foten de tots i amb  un somriure a la boca ens venen a dir que ho fan pel nostre bé i  veient nosaltres,  com només és en bé propi. 
Encara que, només un consell: no ens  equivoqueu sisplau d'enemic 
Qui vol acabar amb el sistema ha estat qualificat d’antisistema. Qui és doncs el antisistema?